dinsdag 13 september 2011

Verfrissende inzichten

Net voor de vakantieperiode werden wij van Loods570 benaderd door twee enthousiaste dames met de vraag of wij onze loods open wilden stellen voor hun initiatief genaamd “Coworkfriday”. Gezien het enthousiasme dat beiden uitstraalden en onze wens om de loods meer open te stellen lag het antwoord voor de hand.

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Wat en wie we precies moesten verwachten was nog een grote verrassing. Tot ons genoegen kwamen de eerste mensen al snel binnen. Vogels van verschillend pluimage, variërend van fietskoerier tot IT-er. Wat ze deelden was hun enthousiasme om leuke dingen op te pakken en elkaar daarbij zoveel mogelijk te ondersteunen.

Tijdens de gezamenlijke lunch werden wij in de gelegenheid gesteld om een vraagstuk aan de groep voor te leggen. Wij vroegen input om onze wens van meer openheid kracht bij te kunnen zetten. In slechts een half uurtje tijd werden we overladen met leuke, creatieve ideeën om deze wens vorm te geven.

De kracht van het concept zit hem wat mij betreft in de eenvoud. Een groep mensen zoekt een plek buiten de eigen werkomgeving om daar een dag te werken. Door de samenstelling van de groep leidt dit tot toevallige onderlinge ontmoetingen, bloeien creatieve ideeën op etc. En dat alles terwijl iedereen in beginsel gewoon met zijn eigen werkzaamheden bezig is.

Naast de voorbereiding van de pitch is er weinig nodig om e.e.a. vorm te geven. Het gaat slechts om het vinden van een geschikte ruimte met toegang tot het internet (en heel veel stopcontacten), het voorbereiden van een eenvoudige lunch en natuurlijk de borrel na afloop.

Een leuk idee dus dat, eventueel in een wat aangepaste vorm, op veel meer plekken tot verfrissende inzichten kan leiden. Kijk voor meer informatie over coworkfriday vooral ook eens op de website www.coworkfriday.nl.

Saskia en Geesje bedankt !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten