zondag 22 maart 2015

Transparantiegame corporaties

Als je niet dagelijks met corporaties en hun financiële huishouding in aanraking komt lijkt het al snel één grote black box. De relatie tussen beleidskeuzes en de impact op belangrijke financiële ratio's is moeilijk te doorgronden. Dat is vervelend in een situatie waarin de positie van stakeholders verandert. Door die stakeholders meer zicht te geven op het 'mechanisme' zijn zij beter in staat om hun nieuwe rol op een gedegen manier in te vullen.

Transparantiegame
Wij ontwikkelden een 'game' om snel inzicht te krijgen in de relatie tussen verschillende 'beleidsknoppen' en de gevolgen voor belangrijke financiële én niet-financiële ratio's. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om zelf aan de knoppen van 'hun' corporatie te draaien en daarbij in één oogopslag zien wat de consequenties zijn. Hierdoor biedt de module overigens niet alleen meerwaarde richting stakeholders maar ook houvast in discussies met MT en/of commissarissen van een corporatie.Beleidsneutraal vertrekpunt
Om te voorkomen dat cijfers aan de voorkant al zijn 'besmet' door beleidskeuzes baseren wij het model op cijfers die door het Centraal Fonds Volkshuisvesting en Aedes zijn gecontroleerd en gepubliceerd (Corporatie in Perspectief). Daar waar nodig ontdoen wij deze cijfers van beleidsinvloeden om een vertrekpunt te krijgen dat zo zuiver mogelijk is.

Nieuwsgierig ?
Kijk dan op www.CorporatiePerspectief.nl. Als u in het menu vervolgens kiest voor de optie 'Simulatie' dan krijgt u een werkende versie te zien, gebaseerd op een voorbeeldcorporatie. Wij kunnen de module specifiek maken voor elke corporatie in Nederland en via het internet ontsluiten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw corporatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten